زن موجودی که مرد در کنار او احساس مردی می کند(نقش اجتماعی بانوان- سرمشق گیری).........
زن موجودي است که مرد در کنار او احساس مردي کند، يعني حماسي تر شود و انگيزه او براي دفاع بيشتر مي شود.
طبق نظر خانم راسير: «مشکل ما در خانواده تروريسم نيست؛ بلکه فرهنگي است که جامعه ايجاد مي کند»
مانند زندگي کردن به سبک اسلام مداري و روحيه شهادت طلبي، که مادر توليد کننده اساسي آن است. همانگونه که این نقش مهم، به خوبی در روحیه بانوان عاشورایی موج می زد و زن معاصر با حيثيت زنانه خود مي تواند عاشورایی شدن را در مرد يا فرزندش احيا کند ، همچنين زني که با دين شناخته نشود، قطعا نمي تواند به مرد دين را القا کند.
خصوصيت حضور خانم ها در ميدان هاى مختلف اين است كه:
وقتى زنِ خانواده وارد ميدان مى شود، يعنى همسر و فرزندان او هم واردند. حضور مرد به اين معنا نيست، اما حضور زن به اين معناست. حضور زنان در بخشهاى مختلف بسيار مهمّ است. زنان نيز همينطور؛ وقت جهاد كه مى رسد، فرزندان خودشان را به دست خودشان به جبهه مى فرستند(مثال آن در زنان نمونه صدر اسلام و در حادثه عاشورا گفته شده بود.) و وقت خانه دارى و تربيت اولاد كه مى رسد، كدبانوهاى خانه دارند. اين تربيت اسلامي زنان از مصاديق ترويج فرهنگ عاشورایی شدن است؛ به مانند آنجایی که:
یک بانو به استمرار در زيارت عاشورا خواندن می پردازد؛
یا شير دادن مادر نونهالش را در دامان خود به خصوص هنگام خواندن روضه شهادت به خصوص روضه اباعبدالله الحسين؛
عکس العمل زنان در برابر نام حضرت عباس که ايشان را شخصيت ويژه اي در مردانگي و برادري مي دانند ؛
و يا با آمدن نام عمر او را لعن مي کنند؛
البته گاهي خود زنان از اين اثر گذاريشان بي خبراند؛ لذا هدف قاعده مندکردن اين فرهنگ با بازبینی ویادآوری نقش موثر بانوان در این فرهنگ سازی می باشد؛ زيرا يکي از محور هاي يادگيري اجتماعي، سرمشق گيري است که طي آن افراد رفتاري را مشاهده کرده و سپس آن را تکرار مي کنند.
« براي مثال ممکن است کودکان يا بزرگسالاني را بشناسيد که ديده باشند والدينشان هر سال هیئتی دارند یا نذری برا اباعبدالله می دهند؛ لذا آنان نیز در بزرگسالی به نحوی ادامه دهنده راه والدینشان خواهند بود…. به طور کلي، هنگامي احتمال سرمشق گيري بالا مي رود که شخص مردد يا بي تجربه باشد( از همين رو سرمشق گيري در کودکان بسيار قوي است)؛ همچنين هنگامي که شخص الگويي تحسين بر انگيز، قدرتمند، پرورش دهنده يا شبيه مشاهده کننده باشد، احتمال سرمشق گيري او بيشتر خواهد شد.»(بندورا،1986)1
1- - کریستوا ژولیا، مقاله زمان زنان،همو، ص 63-64