حالت منامیه در سید الشهدا در چه زمان هایی رخ داد؟؟؟ منبع سخنان آیت الله جوادی آملی......................کتاب قرآن در قرآن،ص123
حالت منامیّه چیست؟؟؟؟؟؟؟؟
روح در درون خود؛ حواس فراوانی دارد و اگر بتواند«حالت منامیّه» پیدا می کند………با تمرکز حواس خود می تواند در بیداری چیزی را ببیند که دیگران در خواب می بینند و اگر روح قوی باشد، می تواند دو جانب را خوب اداره کند.
آنجا که سید الشهدا فرمود: « إنّا للِه و إنّاألیه راجعون» در خواب نبود………. فرمود:«الان به من گفتند که این قافله در حرکت است و مرگ آن را تعقیب می کند» این در حالت منامیّه بود؛ یعنی در حالتی که سید الشهدا بیدار بود؛ این مسئله برایشان حل شد.
نیز در حالتی که در جلوی خیمه در روز عاشورا، یا عصر تاسوعا برای حضرت پیش آمد که دید عده ای به او حمله می کنند یا آنکه مشاهده کرد که رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: تو فردا مهمان ما هستی، اینها در بیداری برای حضرت سید الشهدا کشف شد………..
یعنی کاری که در خواب برای دیگران تحقق می یابد اما در بیداری برای اولیای خدا پدید می آید.
لذا اگر انسان بتواند مشاغل بیرونی را رام کند و آن ها را از بین ببرد یا کم نماید، آن حواس درونی آزاد می شوند و در آن زمان است که روح به تربیت حواس درونی می پردازد و خودش نیز که مجرد است با آن سلاح های درونی اشیائی را می بیند و هرچه را با عاقله فهمید، به قوه مخیّله و خیال دستور می دهد تا صورت آن را بسازد.