شرکت در نمازهای جمعه و جماعات
ایشان پس از بيان افتخارات مهم مکتب تشيع که همه راجع به وجود مقدس ائمه(عليهم السلام) است، ميفرمايند:
«ما مفتخريم که بانوان و زنان پير و جوان و خرد و کلان در صحنه هاي فرهنگي و اقتصادي و نظامي حاضر و همدوش مردان يا بهتر از آنان در راه تعالي اسلام و مقاصد قرآن کريم فعاليت دارند.»
دقت کنید، اشاره به حضور زنان در کنار مردان با هدف تعالي اسلام، از نظر امام راحل از افتخارات جامعه شيعي ايران انقلابي است.
قطعا بهترين عرصه حضور و پاکترين نهاد براي ابراز ويژگي فرهنگي و اجتماعي زنان، نمازهاي جمعه و جماعت است.
>حضرت امام (ره) می فرمایند: نمازجمعه از اهمیت سیاسی فوق العاده ای برخوردار است و تاکید می کنند که اسلام، دین سیاست است و هر کس خیال کند که اسلام منفک از سیاست است، جاهل بوده و از اسلام و سیاست اطلاع ندارد. این بیان واضح و قاطع حضرت امام (س) از چندین نظر دارای اهمیت می باشد ولی در احیای نمازجمعه به عنوان تجلی ترکیب اسلام و سیاست نقش فوق العاده مهمی داشته است.
آنان از اين طريق نيز باعث تقويت روحيه شهامت طلبي و ایثار جوانان خود و کشيده شدن جوانانشان به سوي زندگي اسلامي مي شوند.
همانگونه که حضور زنان در کاروان امام حسین(علیه السلام) تشریفاتی نبود بلکه در تشکیل نهضت و قیام امام(علیه السلام) حضور آنها بسیار تاثیرگذار بود.
این ظرفیت همواره در بانوان ما وجود دارد و میتوانند پرچمدار صبر و مقاومت باشند.
فراموش نکنیم در امور تبلیغی اثر بانوان بیشتر از سایر افراد جامعه است. عاطفه و اشک بانوان و فریاد و شیون آنان خون را در تاریخ به جریان میاندازد و به مقصد میرساند.
رسالت حضرت زینب(سلام الله علیها) در قبال شهادت شهدا بالاتر است. حضرت در اسارت صبر را پیشه خود کرد و بانوان عالم باید از او الگو بگیرند. بانوان میتوانند در تاریخ و تحول آن اثرگذار باشند؛ همچون حضرت زهرا (سلام الله علیها) و حضرت زینب (سلام الله علیها).
حضرت زینب(سلام الله علیها) در عاشورا به عنوان سنگر، خاکریز و محافظ امام عصر خود بود و این جهاد بر عهده ایشان بود تا امامت حفظ شود. حضرت زینب(سلام الله علیها) بانویی بود که در عرفان به اوج رسیده بود و با تمام مصیبت هرگز نماز شب را ترک نکرد.
بر این اساس یکی از تجلیات مهم حضور دایمی مردم در صحنه بعد از پیروزی انقلاب عبارت از شرکت آنها در نماز جمعه بود و جالب توجه است که حضرت امام (ره) تمام اقشار ملت، از جمله “زنان” را هم به شرکت در نماز جمعه تشویق فرمودند. یکی از جمله استفتائاتی که بعد از پیروزی انقلاب از ایشان شده، این است که:
آیا شرکت بانوان در نمازهای جماعت یومیه و نمازجمعه کراهت دارد یا خیر؟ حضرت امام (ره) در جواب فرمودند: “کراهت ندارد، بلکه در بعضی موارد، مطلوب است.”
یعنی حضور خواهران محترم در نماز جمعه مطلوب است و در آنجابا مسایل روز آشنایی پیدا می کنند.