آیا فقط زنان برای زنان الگو هستند؟؟
براي روشن شدن اين موضوع بايد تفاوت ها و شباهت هاي زن و مرد را بررسي كرد و نقش جنسيت را در تفاوت انسانها به دست آورد. از اين رو در ادامه به اختصار اين مسئله را بررسي خواهيم كرد.
زن و مرد اختصاصات جنسيتي و اشتراكات نوعي دارند. زن و مرد در انسان بودن مشترك و در ويژگيهاي جنسيتي متفاوت اند. از اين رو امور مربوط به اين دو نيز به دو قسم تقسيم مي شود: امور انساني كه ميان زنان و مردان مشترك است و امور جنسيتي كه مخصوص به جنس خاص است. الگوگيري در امور انساني نيازمند وحدت و تشابه جنسيتي نيست ….
و لذا هر كدام مي توانند براي ديگري الگو باشند. به همين جهت قرآن كريم مرداني همانند حضرت محمد(ص) و حضرت ابراهيم را اسوه همه انسانهاي خداگرا و آخرت جو معرفي مي كند و از سوي ديگر آسيه همسر فرعون را اسوه اهل ايمان و همسر لوط را اسوه همه اهــل كفر معرفي مي كند.اما در امور اختصاصي، وحدت جنسيت شرط است. از اين رو حضرت مريم اسوه زنان پاكدامن[1] و حضرت يوسف اسوه مردان پارسا معرفي شده است . لازم به ذکر است که بر پايه ي فرهنگ محاوره ، منظور از « الّذين » و « آمنوا » مردم هستند ؛ نه مردان ؛ چنان که در واژه ي « داخلين » در سوره ي تحريم،آيه 10 ، جمع مذکر سالم است و منظور از آن ، مردم جهنمي است ؛ نه مردان جهنمي.
le="text-align: justify;" dir="RTL">دليل ديگر، دليلي روايي است ؛ همان طور که امام زمان(عج) مي فرمايند:« وَ فِي اِبنَه رَسولُ الله لي اُسوَه حَسَنَه » ؛« دختر رسول خدا براي من الگويي شايسته است» [2]پس فاطمه -عليها السّلام- الگوي مهدي و همه ي مهدي زيستان است.
1- تحریم/12.
1- مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار ،ج 53، ص 180.
2- عباسی مقدم، نقش اسوه ها در تبلیغ و تربیت، تهران: سازمان تبلیغات اسلامی،ص83.