تاثیر روحی بانوان از طریق حس شنوایی و شیر
اين امر قابل توجه است که، اولين عضوي که بعد از به دنيا آمدن فرزند فعال مي شود؛گوش اوست،
پس آن محيط بايد از صداهاي حرام و آلوده پاک و مبري باشد تا از نظر فکري و رواني آلوده نشود؛ چه پر ثمر خواهد بود که از همان ابتدا کودک خود را وارد مجالس عزاداری اباعبدالله الحسین(علیه السلام) کنیم و اجازه دهیم گوش او به شنیدن صداهای مداحی و روضه و سخنرانی عادت کند.
کودکی را می شناختم که با چند ماه و اندی سن کمی که داشت؛ بدون آنکه به صدای بلند بلندگو در هیئت امام حسین(علیه السلام) حساس باشد و مانند کودکان دیگر رعب و وحشت از صدا او را آزار دهد و شروع به شیون و فریاد کند؛ اتفاقا بسیار با تفکر و دانشمندانه به صوت گوش می داد و آن نیز به سبب آن بود که مادرش از همان دوران بارداری به بهانه های واهی و …. مجلس عزای امام را ترک نکرده بود و سعی بر نشستن روضه بر دل و جان خودش داشته است تا حسینی شدن بر عمق جان فرزندش نیز نفوذ کند.
همچنين شير مادر به خصوص اولين شير او تاثير بسزايي در رشد عاطفي و آرامش روحي فرزند ايفا مي کند و شير او طبيعت طفل را تغيير مي دهد.(وسائل الشیعه، ج21، ص 468)
حضرت علي(عليه السلام)فرموده است: « نگاه کنيد کدام زن به فرزند شما شير مي دهد، زيرا فرزند بر آن رشد مي کند.» و در حديث ديگرمي فرمايد: «همچنان که براي ازدواج همسر انتخاب مي کنيد؛ براي شيردادن به فرزندانتان نيز دايه انتخاب نماييد؛ زيرا شير سرنوشت راتغيير مي دهد.»(-« انظروا من ترضع اولادکم فان الولد يشب عليه»؛ همچنین «فان الرضاع یغیر الطّباع»: بحارالانوار، ج 103، ص 323)
همچنين « شير طبع انسان را تغيير مي دهد.» علاوه براينکه ايشان بر انتخاب دايه و تاثير شيرتاکيد نموده اند؛ از شير دادن چند دسته زنان به فرزندان منع نموده اند و از آن جمله مي توان به زنان کودن، نادان،ديوانه،فاحشه و بدکاره اشاره نمود;آن حضرت فرموده اند: «از دادن شيرزنان فاحشه و ديوانه به فرزندانتان بپرهيزيد؛ زيرا شير تاثيرمي گذارد.» و در سخن ديگري فرمودند: «از زنان کودن و نادان طلب شير براي فرزندانتان ننماييد؛ زيرا شير بر سرنوشت غلبه مي کند.(همان،ص324)
لذا روحيات مادر بر بچه تاثير گذار خواهد بود؛ پس اگر شيردادن با عصبانيت و هيجانات روحي باشد، بر استعداد و نشاط بچه تاثير گذارده و بچه بي نشاط و دل مرده خواهد شد. بنابراين براي فرهنگ سازی همچون زنان عاشورایی ، طبق آموزه هاي اسلامي بهتر است هنگام شير دادن مادر با وضو و با نشاط باشد.
تجربه نشان مـى دهـد مادرانى كه هنگام شيردادن با وضو هستند، فرزندانى با معنويت وهوش و حافظه ى مطلوب پـرورش مـى دهـنـد. بـراى مـثـال مـادر شـيـخ مـرتـضـى انـصـارى و مادر گرامى مـحمد حسين علّم الهدى، هـرگـز بى وضو فرزندشان را شير نـدادند؛ نـتيجه ى اين كار تربيت فقيهى بزرگ وفردي که شيفته ى قرآن و امام حسین(علیه السلام) بود.
چه مطلوب است زمان شیر دادن هم گوشمان صدای بصیرت دهی به امام حسین را بشنود و هم چشممان بر مظلومیت امام حسین(علیه السلام) و یارانش گریان باشد؛ تا بدین وسیله اگر هم اشکی ریخت با شیری که کودک میل می کند، ممزوج گشته تا خیر دنیا و عقبی را نصیب فرزندمان کنیم(تا به نحوی نمک گیر امام حسین(علیه السلام) شود؛ تا عشق به ایشان در قلب کوچکشان جاودانه شود.)